2 Factor authenticatie

Extra beveiliging van ledenportals
In opdracht van VOI©E heeft 4net interactive, dat al voor diverse CBO's werkzaamheden uitvoert, een dienst ontwikkeld voor 2 factor authenticatie (2FA), die de VOI©E-leden kunnen inzetten voor betere beveiliging van hun ledenportals. In de toekomst kunnen hier nog additionele authenticatiemethoden aan worden toegevoegd.
VOI©E is een strategische alliantie aangegaan met 4net interactive, dat digitale toepassingen ontwikkelt voor bedrijven en organisaties. Een aantal VOI©E-leden maakt al gebruik van hun diensten. De eerste gezamenlijk ontwikkelde dienst is 2 factor authenticatie.

2 factor authenticatie is een extra beveiliging die doorlopen kan worden, naast de reguliere methode van een gebruikersnaam en wachtwoord, om toegang te krijgen tot een afgeschermd deel van een website, webportal of een mobiele app. Daarmee kunnen accounts met persoonlijke gegevens beter worden beveiligd en vermindert de kans dat hackers toegang krijgen tot het account.

CBO's die lid zijn van VOI©E kunnen desgewenst gebruik maken van deze uit algemene middelen gefinancierde dienst. Welke 2 factor authenticatie methoden worden gebruikt bepaalt de CBO zelf. Zo kan de CBO bijvoorbeeld alleen SMS verificatie of alleen de Authenticator App verificatie ter beschikking stellen, of de keuze aan de gebruiker zelf laten. De CBO kan ook kiezen of hij de 2 factor authenticatie verplicht oplegt of de keuze er wel of niet gebruik van te maken aan de gebruiker laat.


FAQ

Wat is 2 factor authenticatie precies?
2 factor authenticatie is een extra beveiliging die doorlopen dient te worden, naast de reguliere methode van een gebruikersnaam en wachtwoord, om toegang te krijgen tot een afgeschermd deel van een website, webportal of een mobiele app.
Omdat alleen een goede combinatie van username en wachtwoord niet voldoende zijn om toegang te krijgen tot het account, verbetert 2 factor authenticatie de veiligheid van de gegevens. Daarnaast verkleint het de kans dat hackers toegang krijgen tot het account.

Welke 2 factor authenticatie methoden worden er aangeboden?
De desbetreffende CBO bepaalt welke 2 factor authenticatie methoden beschikbaar zijn. De methoden kunnen dus per CBO verschillen.
Zo kan een CBO alleen SMS-verificatie of alleen de Authenticator App verificatie ter beschikking stellen. De CBO kan de keuze ook aan de gebruiker zelf laten.

> naar alle veelgestelde vragen