"NPO staat open voor samenwerking rond hoogstaande dramaseries"

donderdag 16 januari 2020

x

Eerste Rutger Hauer Award voor Paul Verhoeven

donderdag 16 januari 2020

x

Willemijn van Dijk wint BNG Bank Literatuurprijs 2019

donderdag 16 januari 2020

x

Verhuren van auto's met een autoradio geen mededeling aan het publiek

donderdag 16 januari 2020

38. Welnu, naar mijn mening is het vrij duidelijk dat autoverhuurmaatschappijen geen enkele interventie verrichten die rechtstreeks betrekking heeft op de werken of fonogrammen die worden uitgezonden en die door hun klanten eventueel kunnen worden beluisterd met behulp van de radio waarmee de huurauto's zijn uitgerust. Deze maatschappijen beperken zich ertoe, aan hun klanten voertuigen ter beschikking te stellen die door de producenten ervan zijn uitgerust met een radio.

Deense hoogste rechter houdt celstraf beheerder Popcorn Time-infosite in stand

woensdag 15 januari 2020

De hoogste Deense rechterlijke instantie heeft een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf voor de beheerder van een informatiewebsite over de Popcorn Time-dienst in stand gehouden. Volgens de hoogste rechter kreeg hij in 2015 terecht een celstraf van zes maanden.De man achter PopcornTime.dk legde zijn zaak voor aan de hoogste rechter, maar deze hield het oordeel van de twee lagere rechtbanken in stand, meldt Torrentfreak.

Mediatoezichthouder overtreedt aanbestedingsregels

woensdag 15 januari 2020

x

STOMP Academy Video #1: Hoe streaming de muziekindustrie verandert

woensdag 15 januari 2020

x

Amazon Nederland stelt deuren opent voor externe verkopers

woensdag 15 januari 2020

x

Waarde Nederlandse muziekexport 2018 bedraagt ruim 216,5 miljoen euro

woensdag 15 januari 2020

Waarde Nederlandse muziekexport 2018 bedraagt ruim 216,5 miljoen euro De waarde van de Nederlandse muziekexport is in 2018 gegroeid naar ruim 216,5 miljoen euro, in absolute getallen ruim 15 miljoen meer dan in 2017. De stijging van 7,53 % is de grootste die er sinds 2014 is genoteerd. Bij het allereerste onderzoek in 2004 werd nog een waarde van 31,6 miljoen gerealiseerd.

Press release - independent film and TV production in Europe - Public conference in Brussels announced!

dinsdag 14 januari 2020

x

Audiovisuele sector presenteert Intentieverklaring Fair Practice Code

dinsdag 14 januari 2020

x

Géén inbreuk op auteursrechten bij publiceren van foto's

dinsdag 14 januari 2020

4.11 Als een inbreukmaker toezegt niet opnieuw een inbreuk te zullen maken, maar aan die toezegging geen financiële prikkel tot nakoming is verbonden, kan dat betekenen dat een serieuze dreiging van een nieuwe inbreuk blijft bestaan. Om te kunnen aannemen dat sprake is van een serieuze dreiging van een nieuwe inbreuk, moet in beginsel echter wel aannemelijk zijn dat eerder een inbreuk is gemaakt. Sefa stelt dat geen sprake is van een eerdere inbreuk.

Website-eigenaar schendt auteursrecht op foto

maandag 13 januari 2020

4.4 Ter beantwoording van de vraag of sprake is van inbreuk, is van belang dat wanneer een foto op een voor het publiek toegankelijke website wordt geplaatst dit - naar vaste rechtspraak - beschouwd moet worden als een openbaarmaking. Wanneer dit zonder toestemming gebeurt - zoals in het onderhavige geval - is er dus sprake van een inbreuk op het auteursrecht. De openbaarmaking van de foto moet in beginsel worden toegerekend aan de eigenaar/beheerder van de website.

Victor Eiff vertrekt bij CvTA

maandag 13 januari 2020

Victor Eiff heeft besloten om per 1 april 2020 zijn carrière buiten het CvTA voort te zetten. De periode tot 1 april zal Victor zich inzetten voor een goede overdracht van werkzaamheden. Alexandra van Ouwerkerk neemt inmiddels de taken waar als directeur en secretaris van het CvTA. Het emailadres van Alexandra van Ouwerkerk is a.vanouwerkerk@cvta.nl. Op een nader te bepalen tijdstip vindt er een afscheidsbijeenkomst plaats.

Kunsthandel moet volgrechtvergoedingen betalen aan Pictoright

maandag 13 januari 2020

13. De kantonrechter oordeelt als volgt. Partijen zijn in de vaststellingsovereenkomst overeengekomen dat Pictoright het recht heeft om van [gedaagde 1] c.s. een rapport van een accountant te verlangen. Hieraan hebben partijen geen nadere voorwaarden verbonden. Nu [gedaagde 1] c.s. niet heeft betwist dat zij geen volledige opgave heeft gedaan van alle door haar gekochte en verkochte werken waarop het volgrecht rust, heeft Pictoright er belang bij dat [gedaagde 1] c.s.

AKO en Bruna winkels mogen samengaan

maandag 13 januari 2020

x

2019 was een zeer geslaagd bioscoopjaar

maandag 13 januari 2020

x

Alfredo dos Santos Gil: u kunt het toch gewoon regelen, TuneIn!

maandag 13 januari 2020

In de hoofdzaak was in rechte vastgesteld dat TuneIn als online aggregator in het Verenigd Koninkrijk ("VK") inbreuk maakt op rechten van platenmaatschappijen op muziekopnamen, door te linken naar online kanalen die geen licentie van deze rechthebbenden hebben in het VK.

Peter Smidt is geestelijk vader van Eurosonic Noorderslag: 'Na het Songfestival is dit het grootste platform voor muziek'

zondag 12 januari 2020

Peter Smidt stond aan de wieg van festival Eurosonic Noorderslag. Wegens zijn gezondheid trad hij terug, maar hij kan het niet laten om zich ermee te bemoeien en erover na te denken. ,,Het is mijn kind.

Schrijver Abdelkader Benali winnaar van De Gouden Ganzenveer

zaterdag 11 januari 2020

x