BREIN jaarverslag 2019 - BREIN

vrijdag 29 mei 2020

BREIN verrichtte in 2019 onderstaande aantallen handhavingsacties. Alle acties betreffen muziek, video (films en series), boeken, geschriften, beeld en games tenzij anders vermeld. • 564 illegale sites/diensten verwijderd (downloading of streaming) • 1 site (The Pirate Bay) en 258 TPB proxies/mirrors dynamisch geblokkeerd op IP en DNS; 333 proxies hebben hun dienst gestaakt. • 23 illegale handelaren IPTV/VOD-abonnementen gestopt • 1.184.614 zoekresultaten verwijderd en, op verzoek, 1.

Trump dreigt social media met eind aan vrijstelling aansprakelijkheid

vrijdag 29 mei 2020

Het Witte Huis heeft de Federal Communications Commission (FCC) opgeroepen om te bepalen of sociale media aansprakelijk zijn voor inhoud die op hun platforms wordt geplaatst...

Amsterdamse kunstenaar beticht Scotch & Soda van plagiaat, kledinglijn offline gehaald

donderdag 28 mei 2020

De Amsterdamse illustrator Floor van het Nederend beschuldigt Scotch & Soda ervan zijn werk ongevraagd te hebben gebruikt als print voor een nieuwe kinderlijn. Het kledingmerk heeft de lijn offline gehaald.

ZE NOEMEN ME BABOE geselecteerd voor het Sydney Film Festival

donderdag 28 mei 2020

Het Sydney Film Festival (SFF) en European Film Promotion (EFP) hebben tien Europese films en hun vrouwelijke regisseurs gepresenteerd op het Sydney Film Festival: Virtual Edition en Awards. Regisseur Sandra Beerends is met ZE NOEMEN ME BABOE gekozen tot deze speciale selectie. In nauwe samenwerking met SFF belicht het programma nieuwe werken van enkele bijzondere vrouwelijke regisseurs uit Europa, die worden gepresenteerd het op een speciaal gedeelte van het festival.

Lucie Horsch ontvangt Nederlandse Muziekprijs

donderdag 28 mei 2020

x

Zo'n 70 Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google's noodfonds

donderdag 28 mei 2020

x

ACM controleert corona-voucherregelingen

donderdag 28 mei 2020

x

Kabinet verlengt steun aan lokale media

donderdag 28 mei 2020

x

Bestuurder is niet aansprakelijk voor inbreuk op reclametekst

donderdag 28 mei 2020

Hof Den Bosch 19 mei 2020, IEF 19232; RB 3421; ECLI:NL:GHSHE:2020:1588 (Eiser tegen Local Online Marketing)Local Online Marketing (LOM) is gespecialiseerd in zoekmachinemarketing. LOM heeft met de besloten vennootschap Keukenmanagement een overeenkomst voor zoekmachinemarketing gesloten. Eiser is enig bestuurder en aandeelhouder van Keukenmanagement. Omdat Keukenmanagement haar betalingsverplichtingen niet is nagekomen, is LOM een dagvaardingsprocedure gestart.

Hoe precair is het werk in de cultuursector?

donderdag 28 mei 2020

Laten we naast het soort arbeidsrelatie en het contracttype ook eens  naar de lonen en sociale zekerheid kijken. Gemiddeld genomen zijn de lonen in de cultuursector aanzienlijk lager dan in de gehele economie. In 2018 bedroeg het gemiddelde uurloon binnen de SBI-code 'Cultuur, sport en recreatie' 20,47 euro, tegenover 22,69 euro in de gehele economie. Wanneer dat wordt doorgetrokken naar een maand- en jaarloon, verdient een cultuurwerker gemiddeld 729 euro per maand en 11.

Aanvragen Noodfonds Muziek vanaf vandaag mogelijk

woensdag 27 mei 2020

Noodfonds Muziek Op 1 mei hebben wij samen met Sena het Noodfonds Muziek gelanceerd. Vanaf vandaag is het mogelijk om bij dit fonds een gift aan te vragen. Het fonds is in het leven geroepen voor rechthebbenden die het zwaarst getroffen zijn door de Coronacrisis. Rechthebbenden van Buma/Stemra die in 2018 of 2019 als componist of tekstschrijver minimaal € 290 en maximaal € 20.000 uit auteursrechtopbrengsten van Buma ontvingen of als uitgever in 2018 of 2019 minimaal € 2.900 en maximaal € 50.000.

OPINIE: de creatieve industrie geeft hoop, troost, ontspanning en een inkomen

woensdag 27 mei 2020

x

Voorwaarden Noodfonds Muziek en nieuwe tranche Sena Performers Muziekproductiefonds

woensdag 27 mei 2020

x

Hoge boete voor doorsturen foto Mark Rutte met haarknot | Radar checkt

woensdag 27 mei 2020

x

Aanvullende middelen voor cultuursector uitgewerkt

woensdag 27 mei 2020

Nieuwsbericht | 27-05-2020 | 11:01De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor kunstenaars, makers en organisaties in het culturele en creatieve veld. Het kabinet heeft daarom verschillende maatregelen genomen, waar instellingen en makers in de sector gebruik van kunnen maken. Dit betreft kabinetsbrede generieke maatregelen, specifieke maatregelen voor de sector en een aanvullend pakket van 300 miljoen euro.

BREIN dagvaardt Nederlandse internet providers in grootste illegale streaming zaak - BREIN

dinsdag 26 mei 2020

Inmiddels is BREIN er door Severius terecht op gewezen dat zij zich afficheert als 'datacenter dat colocatie- en IP-diensten verzorgt' en niet als 'hosting provider' gezien wil worden. Ook heeft Serverius BREIN voor identificerende bedrijfsinformatie met betrekking tot de illegale diensten verwezen naar haar klanten die gebruik maken van servers bij Serverius waarop deze diensten gehost werden.

Steuntje in de rug voor digitaliseringsovereenkomsten Pictoright

dinsdag 26 mei 2020

Op 19 mei heeft het Gerechtshof Den Haag uitspraak gedaan in de procedure tussen Erfgoed Leiden en een Rotterdamse uitgever van prentbriefkaarten. Eerder was er al een vonnis in deze zaak geweest, waarover wij hebben bericht. Waar de uitgever in 2018 nog grotendeels in het gelijk was gesteld, ligt dat nu genuanceerder.

Uitspraak in blokkeringszaak The Pirate Bay op komst

dinsdag 26 mei 2020

x

Spotify verwijdert limiet voor toevoegen van nummers aan bibliotheek

dinsdag 26 mei 2020

x

Uitzonderlijke uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 22 september

dinsdag 26 mei 2020

x

Kamervragen over anderhalve meter in de audiovisuele sector

dinsdag 26 mei 2020

x

Wijziging van de Mediawet en ander mediabeleid

dinsdag 26 mei 2020

x

Een reeks online panels over de toekomst van de populaire muzieksector

maandag 25 mei 2020

Een reeks online panels over de toekomst van de populaire muzieksector Hoe gaan de verschillende delen van de totale keten in de muziekindustrie om met de Corona-maatregelen, de beperkingen, de toegezegde hulp vanuit de overheid of juist het uitblijven daarvan en de mogelijkheden die een versoepelde lockdown biedt? ESNS geeft in een reeks van drie online panels inzicht in de toekomst van de populaire muzieksector.

Reprorecht, Besluit op het verzoek om instemming met een wijziging van het Reglement Uitkering

maandag 25 mei 2020

Het College van Toezicht heeft na een tweetal eerdere adviezen een besluit genomen op het verzoek van Reprorecht om instemming met een wijziging van het Reglement Uitkering. Het College van Toezicht is akkoord met het merendeel van de wijzigingen van het Reglement. Door het verzoek van Reprorecht zijn echter ook vragen opgekomen over het onderlinge samenhangende auteurs-Europees en staatsrecht bij een eventuele anticipatie op de implementatie van de DSM richtlijn (EU) 2019/790.