Ziggo zendt F1 Zandvoort gratis uit voor heel NL

vrijdag 24 mei 2019

x

Stones geven auteursrechten Bitter Sweet Symphony aan Richard Ashcroft

vrijdag 24 mei 2019

The Rolling Stones hebben de auteursrechten van het nummer Bitter Sweet Symphony aan The Verve-frontman Richard Ashcroft gegeven, schrijft Pitchfork donderdag. "Dank jullie wel, Mick (Jagger, red.) en Keith (Richards, red.)", schrijft Ashcroft op Instagram. "Bitter Sweet Symphony komt naar huis." Bitter Sweet Symphony, de grootste hit van The Verve, was lang onderwerp van discussie. In het nummer werd een sample gebruikt van de orkestrale versie van The Last Time van The Rolling Stones.

Kamervragen D66 over het bericht 'NPO blokkeert mogelijkheid om programmastreams te downloaden'

donderdag 23 mei 2019

x

Cloudgaming naar 2,5 miljard dollar in 2023

donderdag 23 mei 2019

x

De Persgroep verandert haar naam in DPG Media

donderdag 23 mei 2019

x

Toestemming tot portretteren is niet gelijk aan toestemming tot publiceren

donderdag 23 mei 2019

4.2 Uitgangspunt is dat degene die op een foto is afgebeeld, zonder dat hij daartoe opdracht heeft gegeven, zich op grond van artikel 21 van de Auteurswet tegen publicatie daarvan door de auteursrechthebbende dan wel een derde kan verzetten, indien hij daarbij een redelijk belang heeft, zoals zijn recht op privacy, de bescherming van zijn eer en goede naam en/of een financieel belang.

EU-hof: fusie Vodafone en Ziggo niet in strijd met de regels

donderdag 23 mei 2019

x

Een foto van jezelf op social media zetten? Denk even na

donderdag 23 mei 2019

In de muziekindustrie is een succesvolle carrière zonder social media bijna niet meer mogelijk. Instagram wordt gebruikt om fans betrokken te houden, muziek te pitchen en (niet onbelangrijk) belangrijke sponsors te binden. Hoe meer volgers, hoe groter de bekendheid en dus hoe waardevoller de artiest. En hoe zorg je dat je veel volgers hebt? Door veel foto's van jezelf en je leven te plaatsen. Het plaatsen van zulke foto's is echter niet zonder risico.

Jazzmuzikant en -presentator Cees Schrama (82) overleden

woensdag 22 mei 2019

In zijn woonplaats Baarn is op 82-jarige leeftijd jazzmuzikant, -producer en -presentator Cees Schrama overleden. Bij het grote publiek was hij vooral bekend als presentator van het jazz-radioprogramma Sesjun, dat ruim dertig jaar lang te horen was bij de TROS. Schrama kwam uit een muzikaal nest. Zijn moeder was concertpianiste, zijn vader speelde saxofoon. Als 8-jarige jongen begon Schrama met de accordeon, dat hij later "een rotinstrument" noemde.

Pharsalus uit trailer Extinction wint Buma Award Best Sync

woensdag 22 mei 2019

x

Just4kids.tv is eerste streamingdienst voor kinderen

woensdag 22 mei 2019

x

Freelancevoorwaarden.nl kan groeien met steun Lira @nickkivits

dinsdag 21 mei 2019

Nieuws Het Lira Auteursfonds steunt de website freelancevoorwaarden.nl van freelance journalist Nick Kivits met 18.000 euro. Zo kan Kivits het overzicht van inkoopvoorwaarden uitbreiden, aan de bekendheid en de techniek van de site werken en analyses uitvoeren op de verzamelde data. Kivits werkt samen met De Coöperatie bij het verder uitbouwen van de site. Vorig jaar september lanceerde Kivits de site als een hobbyproject.

Sony richt studio op voor verfilmen van eigen games

dinsdag 21 mei 2019

x

Bioscoopmonitor 2018

dinsdag 21 mei 2019

x

UvA lanceert studentenlab voor bescherminginformatievrijheid

dinsdag 21 mei 2019

De Universiteit van Amsterdam lanceert een lab waar getalenteerde studenten met maatschappelijke partners samenwerken aan nieuw beleid op het gebied van het informatierecht. Het Information Law and Policy Lab (ILP Lab) start met twee actuele projecten: de aansprakelijkheid van internetplatforms, en de consequenties van nieuwe auteursrechtregels voor de vrijheid van journalisten op het internet.

Torrent search engine MagnetDL gooit handdoek in de ring

maandag 20 mei 2019

x

Duncan Laurence loopt binnen met Arcade (maar moet de pot wel delen)

maandag 20 mei 2019

Bijna 17 miljoen keer is het winnende nummer van het Songfestival, Arcade, al op Spotify beluisterd. Tel daar miljoenen YouTube-views en dubbel platina bij op, en je begrijpt dat er met het lied geld te verdienen valt. Omdat Duncan Laurence het nummers deels zelf heeft geschreven, is dat cashen. Waar veel artiesten ervoor kiezen een lied door een ander te laten maken, heeft Duncan Laurence zelf de pen ter hand genomen. Niet zo gek, want hij is singer-songwriter.

Bijna 1.000 bezoekers op uitverkochte editie Muzikantendag 2019

maandag 20 mei 2019

Organisatoren Buma Cultuur en GRAP kijken terug op een geslaagde Muzikantendag. Met bijna 1.000 bezoekers en meer dan 100 professionals was de editie van dit jaar, die plaatsvond in de Melkweg en het Cinecenter, volledig uitverkocht. De Muzikantendag heeft als doel om muzikanten van alle niveaus te ondersteunen in hun zakelijke en artistieke ontwikkeling.

Niet alle tarievenlijsten van De Persgroep ingebracht

maandag 20 mei 2019

x

Tarievenlijsten van Persgroep nodig voor beoordeling of vergoeding foto billijk is

maandag 20 mei 2019

x

Werkgevers in de cultuursector moeten zich niet verschuilen achter een overheid die niet de portemonnee trekt

maandag 20 mei 2019

x

Wat de winst van Duncan Laurence ons leren kan

zondag 19 mei 2019

x

Kabinet: pas mededingingsbeleid en fusiedrempels aan voor betere digitale economie

zaterdag 18 mei 2019

x

Kamerbrief over toekomstbestendigheid van het mededingingsinstrumentarium in relatie tot online platforms

vrijdag 17 mei 2019

x

Kamerbrief met reactie op initiatiefnota van het lid Verhoeven over mededinging in de digitale economie

vrijdag 17 mei 2019

x