Kamervragen VVD over voorstel van een aantal hoogleraren voor een wijziging van de auteurswet ten behoeve van online classroom use

donderdag 24 september 2020

x

Epic Games en Spotify richten coalitie op in strijd tegen Apple

donderdag 24 september 2020

x

Brancheovereenkomst Videma en NVZ van kracht

donderdag 24 september 2020

Videma en NVZ ondertekenden op 21 september 2020 de brancheovereenkomst tussen beide partijen. Met deze brancheovereenkomst is een einde gekomen aan een jarenlange juridische procedure. Deze procedure ging over de hoogte van de door NVZ-leden aan Videma verschuldigde licentievergoedingen in de periode 2013 tot en met 2019. Met het van kracht worden van de brancheovereenkomst is die periode nu afgesloten.

Filmonderzoek Nederland stopt na 27 jaar

donderdag 24 september 2020

x

Rightsholders Ask Europe for Broad "Know Your Customer" Checks to Deter Piracy

woensdag 23 september 2020

x

Eefje de Visser wint de Gouden Notekraker, Zilveren Notekraker voor Darlyn

woensdag 23 september 2020

x

'Laat cultuurfondsen geld van steunpakket verdelen'

woensdag 23 september 2020

x

Webinar Auteursrechten in de digitale eengemaakte markt

woensdag 23 september 2020

Dirk Visser praat u in dit vrij toegankelijke webinar in een kleine 40 minuten bij over de implementatie van de DSM-richtlijn in het Nederlandse auteursrecht. Value gap & upload filter: de DSM-richtlijn (Dirk Visser, Youtube.com) Hoofdlijnen Richtlijn inzake auteursrechten in de digitale eengemaakte markt (Wikipedia.

'Auteursrechtenclaim tegen Disney vanwege stuntman in Toy Story 4'

woensdag 23 september 2020

Het bedrijf K&K Promotions zou Disney hebben aangeklaagd voor een schending van het auteursrecht. De animatiestudio zou zonder toestemming de iconische motorstuntman Evel Knievel hebben nagemaakt in Toy Story 4. Dat meldt TMZ woensdag op basis van rechtbankpapieren. Het nieuwe personage Duke Caboom vertoont veel gelijkenissen met de iconische motorrijder, die in de jaren zestig bekend werd door zijn gewaagde stunts in markante kleding.

Afspraak Pathé en Netflix plaatst bioscoopwindow in ander daglicht

dinsdag 22 september 2020

x

Bijna alles moet anders op veertigste editie van NFF

dinsdag 22 september 2020

x

Succesvolle corona-editie Film by the Sea

dinsdag 22 september 2020

x

New IRIS Plus report: The European audiovisual industry in the time of COVID-19

dinsdag 22 september 2020

x

Banksy verliest juridische strijd om auteursrecht

dinsdag 22 september 2020

Banksy heeft een juridische strijd verloren van een Brits bedrijf dat wenskaarten verkoopt met een foto van een van zijn muurschilderingen. Daardoor kan de straatkunstenaar zijn werk mogelijk niet langer beschermen tegen het vele commerciële misbruik dat daarvan wordt gemaakt.

Winnaars Film by the sea

maandag 21 september 2020

x

Webinar Nieuwe Europese Auteurswetgeving

maandag 21 september 2020

Over Uploadfilters, de Value Gap en Vergoedingen voor Beeldmakers. Pictoright presenteert op vrijdag 25 september om 15.00 uur een Webinar over de nieuwe Europese Auteurswetgeving. We hebben het er al vaker over gehad: In 2021 zal een nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn doorgevoerd worden. De afgelopen jaren is met name veel te doen geweest over Artikel 17, ook wel (ten onrechte?) het artikel over de uploadfilter genoemd.

Onveilige stockfotosites - waar moet je op letten?

zondag 20 september 2020

Stockfotosites leveren gratis of betaald stockfoto's of andere afbeeldingen. Daar hoort altijd een licentie bij die van site tot site kan verschillen. Waarschijnlijk denk jij, net als vele anderen: "Er is een licentie, dus mag ik het gebruiken zoals ik wil." Maar dat is fout! In de licentie staan juist de gebruiksvoorwaarden. Bovendien zit er vaak nog een vrijwaring in ook, zodat het platform niet aansprakelijk is voor afbeeldingen die inbreuk maken op het recht van een ander.