Tot gisteren konden kinderen van groep 7 en 8 hun vragen insturen aan zanger en The Voice-finalist Vinchenzo, die via social media aandacht genereert voor een nieuw lespakket over auteursrecht. Uit de binnengekomen vragen zijn de vijf origineelste genomineerd voor een volgende ronde, waarin kinderen via Facebook kunnen stemmen welke de leukste is. 

Dit extra spelelement is eerder door KlasseTV met succes beproefd in een vergelijkbare winactie met vragen aan sportvrouw Naomi van As, die veel respons heeft opgeleverd via Facebook en tevens werd opgepikt door diverse regionale media. 

Het nieuwe lespakket over auteursrecht wordt gemaakt door KlasseTV in samenwerking met de Federatie Auteursrechtbelangen, en gaat dit najaar live. Daarin wordt via het thema 'beroemd worden' een brug gelegd naar het belang van auteursrecht voor creatieve makers. Twee weken geleden heeft zanger Vinchenzo via Facebook, Instagram en Twitter kinderen van groep 7 en 8 opgeroepen een originele vraag aan hem te stellen. Vanaf volgende week woensdag kunnen de kinderen via de Facebookpagina van KlasseTV een week lang stemmen welke vraag de leukste is door hun favoriete foto te liken. De foto met de meeste likes wint. Het is dus aan de kinderen om zoveel mogelijk kennissen, vrienden, familie en klasgenoten aan te sporen de foto te liken. De winnaar mag zijn vraag live aan Vinchenzo gaan stellen, waarvan ook een video-verslag zal worden gemaakt.

15-09-2017