Evenals in de voorgaande twee jaren heeft de Federatie Auteursrechtbelangen weer een aantal 'mediamissies' over auteursrecht ontwikkeld voor de interactieve game MediaMasters. De game wordt naar verwachting door 150.000 leerlingen van groep 7 en 8 gespeeld tijdens de komende Week van de Mediawijsheid (17 - 24 november).

MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net en heeft tot doel leerlingen in groep 7 en 8 een basisniveau mediawijsheid mee te geven. Bekijk hier de nieuwe trailer van MediaMasters:

Mediamissies zijn opdrachten die de leerlingen maken terwijl ze de MediaMasters game spelen. De mediamissies over auteursrecht voor dit jaar zijn gemaakt rond de volgende onderwerpen:
- hoe krijg je auteursrecht op een zelf ontworpen game, met verwijzing naar het filmpje Auteursrecht in 2 minuten;
- legaal gebruik stimuleert creativiteit, verwijzend naar de app Film.nl en thecontentmap.nl;
- auteursrecht betekent zeggenschap over je eigen creatieve werk, met verwijzing naar website "auteursrecht voor jou" (auteursrecht.nl versie voor kinderen, nog in ontwikkeling);
- gebruik van foto's en plaatjes die je op internet vindt, eveneens verwijzend naar website "auteursrecht voor jou";
- auteursrecht beschermt ook jouw portretrecht, verwijzend naar filmpje van "vlogger Tobias" in het lespakket over auteursrecht op KlasseTV.

Nieuw lespakket project KlasseTV
Dit najaar gaat ook een nieuwe editie live van het onderwijsproject dat de Federatie in samenwerking met KlasseTV ontwikkelt. Het nieuwe lespakket heeft als thema beroemd worden en gaat in op het belang van auteursrecht voor creatieve makers. 

08-09-2017