Voor een nieuw lespakket van KlasseTV over mediawijsheid en auteursrecht is deze week op een bijzondere manier aandacht gevraagd met een oproep van zanger en The Voice-finalist Vinchenzo. Dit nieuwe lespakket wordt ontwikkeld in samenwerking met de Federatie Auteursrechtbelangen en zal in november live gaan. Het sluit dan ook aan bij de Week van de Mediawijsheid die van 17-24 november wordt gehouden.

Het lespakket is een vervolg op het vorig jaar gemaakte lespakket 'Dossier Auteursrecht', en wordt ontwikkeld rond het voor kinderen van groep 7/8 aansprekende thema 'beroemd worden'. De aankondiging is deze week uitgegaan in de vorm van een filmpje van 'vlogger Tobias' die ook figureert in het vorige lespakket. Tobias maakt een vlog samen met zanger Vichenzo, die kinderen van groep 7/8 oproept om hem een leuke, originele vraag te stellen over beroemd worden. Wie de leukste vraag bedenkt mag deze persoonlijk aan Vinchenzo komen stellen, en daar wordt ook een videoverslag van gemaakt. 

De oproep van Vinchenzo is te zien op:
- Vinchenzo’s Instagram 
- Facebook KlasseTV  
- Twitter KlasseTV   
- Als banner op KlasseTV

Belang van auteursrecht voor creatieve makers
In het nieuwe lespakket gaat Tobias op bezoek bij een aantal ´beroemde Nederlanders´ in verschillende creatieve sectoren. In de interviews met deze beroemdheden leert Tobias ook wat het belang is van auteursrecht en portretrecht voor het succes van deze creatieven. De nieuwe lessen verwijzen tevens naar het bestaande lespakket 'Dossier Auteursrecht'. Beide pakketten zijn het hele jaar door gratis beschikbaar, het nieuwe lespakket vanaf november.

01-09-2017