KlasseTV ontwikkelt samen met de Federatie Auteursrechtbelangen het lespakket 'Dossier Auteursrecht' voor klassen van groep 7/8 in het basisonderwijs. Daar is een wedstrijd aan verbonden waarmee de klas een workshop van een bekende Nederlandse artiest of schrijver kan winnen. Deze week is de naam van de artiest bekendgemaakt: niemand minder dan Gers Pardoel!

KlasseTV heeft deze week aan alle leraren in deze doelgroep een nieuwsbrief gezonden over het 'Dossier Auteursrecht'. Daarin wordt aangekondigd hoe ze hun leerlingen op hun eigen niveau wegwijs kunnen maken in het auteursrecht én ze een onvergetelijke dag kunnen bezorgen door mee te doen aan de wedstrijd waarmee ze de workshop van Gers Pardoel kunnen winnen.

Ook een kinderboekenschrijver
De klassen die meedoen kunnen daarnaast een workshop winnen van een populaire kinderboekenschrijver. Wie dat is, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

'Dossier Auteursrecht’, dat begin oktober live zal gaan, bestaat uit zes lessen waarvoor lesbrieven, werkbladen, video’s, discussie- en verwerkingsopdrachten worden ontwikkeld. In de pilotles, die als algemene introductie van het nieuwe lespakket zal dienen, denkt vlogger Tobias de kosten voor een muziekdienst te mogen delen en daardoor goedkoop muziek te kunnen luisteren. In de volgende lessen komt Tobias in aanraking met auteursrecht op het gebied van muziek, tekst, video, foto’s en beeldende kunst. Zo leert hij - met vallen en opstaan - het auteursrecht te respecteren.

Over Gers Pardoel
Gerwin (Gers) Pardoel is een Nederlandse rapper. De in Nijmegen geboren Gers werd bekend door het liedje ‘Broodje Bakpao’, waar hij in 2009 voor samenwerkte met The Opposites. Zijn single ‘Ik neem je mee’ stond liefst 33 weken in de Nederlandse top 40, waarvan zes weken als lijstaanvoerder. Andere populaire hits van Gers zijn ‘Bagagedrager’, ‘Louise’ en ‘Liever dan lief’. Momenteel bestormen Gers en BOEF de hitlijsten met hun nieuwe single ‘Als jij langsloopt’.

25-08-16