Deze week heeft KlasseTV bekendgemaakt wie de bekende kinderboekenschrijver is die basisscholen kunnen 'winnen' als ze meedoen met het lespakket Dossier Auteursrecht van KlasseTV: Mirjam Oldenhave, schrijver van de populaire Mees Kees serie, die ook een drievoudig bioscoopsucces is.

KlasseTV ontwikkelt samen met de Federatie Auteursrechtbelangen het lespakket Dossier Auteursrecht voor klassen van groep 7/8 in het basisonderwijs. Daar is een wedstrijd aan verbonden waarmee de school 'De grote Mees Kees Show' kan winnen, een flitsende, interactieve voorstelling door Mirjam Oldenhave met veel muziek, verhalen, raps, live tekenen en natuurlijk Mees Kees. Eerder werd al bekendgemaakt dat leerlingen voor hun klas ook een workshop van Gers Pardoel, een bekende Nederlandse rapper, kunnen winnen.

'Dossier Auteursrecht’, dat begin oktober live zal gaan, bestaat uit zes lessen waarvoor in nauwe samenwerking met de Federatie Auteursrechtbelangen lesbrieven, werkbladen, video’s, discussie- en verwerkingsopdrachten worden ontwikkeld. In de pilotles, die als algemene introductie van het nieuwe lespakket zal dienen, denkt vlogger Tobias de kosten voor een muziekdienst te mogen delen en daardoor goedkoop muziek te kunnen luisteren. In de volgende lessen komt Tobias in aanraking met auteursrecht op het gebied van muziek, tekst, video, foto’s en beeldende kunst. Zo leert hij - met vallen en opstaan - het auteursrecht te respecteren.

23-09-16