De Federatie Auteursrechtbelangen lanceert in samenwerking met KlasseTV een nieuw, gratis lespakket over auteursrecht. Het lespakket is onderdeel van het communicatieplan van de Federatie gericht op het onderwijs, dat vorig jaar al van start is gegaan tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Het nieuwe lespakket, dat vanaf komend schooljaar beschikbaar is op KlasseTV, bestaat uit zes lessen, waarvan er vijf compleet nieuw zijn. Iedere les beschikt over lesbrieven en werkbladen. De lessen bestaan uit video’s, discussies en verwerkingsopdrachten. De leerlingen krijgen tevens een informatiebrief mee voor hun ouders, zodat zij weten wat er speelt in de les, bekend worden met het auteursrecht en er thuis verder over gepraat kan worden. Het lespakket is inzetbaar voor groep 7/8 van het basisonderwijs.

Win een workshop met bekende artiest of schrijver
Vorig jaar lanceerden KlasseTV en de Federatie Auteursrechtbelangen al een les over auteursrecht: ‘Dossier Auteursrecht’. Deze les zal ook in het nieuwe lespakket opgenomen worden.
Dit jaar kunnen de leerlingen door deel te nemen aan het lespakket voor hun klas een workshop winnen met een bekende Nederlandse artiest of schrijver.

Pim van Klink, voorzitter Federatie Auteursrechtbelangen: “Voor kinderen is het internet een schatkamer vol filmpjes, muziek, plaatjes, spelletjes en ander moois. Zelf een foto, een filmpje of een verhaal maken en dat via het web met anderen delen is ook al kinderspel. Door kinderen te laten nadenken over wat er kan gebeuren als iemand anders hun creatie gebruikt – misschien wel op een manier die ze eigenlijk niet willen – worden ze zich bewust van het belang van zeggenschap over je eigen werk en leren ze het werk van andere creatieve makers te respecteren.”

Lees hier de aankondiging van KlasseTV.

08-07-16