Get Aggregated RSS

Facebook accepteert advertenties met nepnieuws voor verkiezingsdag

vrijdag 19 oktober 2018

Facebook accepteert gesponsorde berichten met nepnieuws die op 20 maart 2019, de dag van de Provinciale Statenverkiezingen, op het platform zouden verschijnen. Brandpunt+ plande via nepaccounts advertenties met onjuiste informatie over partijleiders en stembureaus. Het grootste deel werd geaccepteerd.Een redacteur plaatste zes gesponsorde berichten. Drie posts mikten erop om kiezers van VVD of PvdA thuis te laten blijven, bijvoorbeeld door berichten over gesloten stembureaus.

Fotojournalist Ger Loeffen: Het komt niet meer goed

vrijdag 19 oktober 2018

x

Meer functies in nieuwe radio-apps NPO

vrijdag 19 oktober 2018

x

Horrorstreamingdienst Horrify op 30 oktober van start

vrijdag 19 oktober 2018

x

Samenwerking Eventbrite en YouTube

vrijdag 19 oktober 2018

x

Amerikaanse prijs voor Nederlandse journalist

vrijdag 19 oktober 2018

x

Prejudicieel gestelde vraag over uitzonderingsregeling die exploitatie tussen kunstenaars(collectieven) en instituut regelt

vrijdag 19 oktober 2018

Dienen artikel 2, onder b), artikel 3, lid 2, onder a), en artikel 5 van richtlijn 2001/29/EG van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2001 betreffende de harmonisatie van bepaalde aspecten van het auteursrecht en de naburige rechten in de informatiemaatschapp?, aldus te worden uitgelegd dat zij er  zich niet tegen verzetten dat bij nationale regelgeving, zoals artikel 49, II, van wet nr.

Kristallen Film voor Wad: Overleven op de grens van water en land

vrijdag 19 oktober 2018

x

HvJ EU: Houder van internetaansluiting kan zich niet aan filesharing auteursrechtinbreuk onttrekken door gewoon een gezinslid aan te wijzen dat toegang kon hebben

donderdag 18 oktober 2018

Artikel 8, leden 1 en 2, [InfoSoc-Richtlijn], gelezen in samenhang met artikel 3, lid 1, van deze richtlijn, enerzijds, en artikel 3, lid 2,[Handhavingsrichtlijn], anderzijds, moeten aldus worden uitgelegd dat zij zich verzetten tegen een nationale wettelijke regeling als in het hoofdgeding, zoals uitgelegd door de bevoegde nationale rechterlijke instantie, krachtens welke de houder van een internetaansluiting waarmee inbreuken op het auteursrecht zijn gemaakt door filesharing, daarvoor niet aan

Digitale eengemaakte markt: vlottere onlinetoegang tot Europese films dankzij register

donderdag 18 oktober 2018

Ter gelegenheid van de "Marché International du Film Classique" in Lyon presenteert commissaris Mariya Gabriel, belast met Digitale Economie en Samenleving, vandaag het prototype van een register van Europese films, een vlaggenschipinitiatief van de Digital4Culture-strategie en onderdeel van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018.

Autobiografisch dagboek hoeft niet uit de handel te worden genomen Print this page

donderdag 18 oktober 2018

x

Elsevier neemt tweehonderd technische medewerkers aan in Amsterdam

donderdag 18 oktober 2018

x

Sena probeert nieuwe datatechnologie uit tijdens ADE

woensdag 17 oktober 2018

x

Toespraak door minister Grapperhaus bij het Symposium Bronbescherming Journalisten

woensdag 17 oktober 2018

x

Rijkste dj's verdienen gemiddeld een half miljoen euro per week: hier is de top 15

woensdag 17 oktober 2018

Internationale top-dj's verdienen gemiddeld 571.000 euro per week. Toch zijn de best verdienende dj's lang niet altijd de populairste. Een gemiddelde internationale top-dj verdient 571.000 euro per week. Dat blijkt uit onderzoek van ING en de Nederlandse nieuwswebsite 538 Nieuws. Gemiddeld halen ze ongeveer 80 procent van hun inkomen uit de gages van liveshows. Voor de overige 20 procent moeten ze het hebben van de verkoop van opnames en auteursrechten.

Auteursorganisatie PEN doet aangifte tegen Trump

woensdag 17 oktober 2018

x

Beantwoording Kamervragen over het bericht `Geef leraar onbeperkt toegang tot onderzoek'

woensdag 17 oktober 2018

x

Benoeming Cees van Steijn tot ad interim CEO en bestuurder van Buma/Stemra.

woensdag 17 oktober 2018

De Raad van Toezicht van Buma/Stemra benoemt Cees van Steijn per 29 oktober 2018 tot ad interim CEO en bestuurder voor een periode van een jaar. De benoeming volgt op het eerder aangekondigde vertrek van Wim van Limpt als CEO. Van Limpt legt zijn functie tijdens de Algemene ledenvergadering van 29 oktober neer.

Anna Burns wint Man Booker Prize 2018 voor boek Milkman

woensdag 17 oktober 2018

De Noord-Ierse schrijfster Anna Burns (56) heeft de Man Booker Prize 2018 gewonnen voor haar boek Milkman. De jury roemde de originaliteit van de roman. Milkman gaat over een achttienjarig meisje dat ten tijde van de burgeroorlog in Noord-Ierland bezig is met zichzelf te leren kennen. Ze krijgt in die periode te maken met veel conflicten in het land en in zichzelf.

Sony test kopieerbeveiliging via blockchain

dinsdag 16 oktober 2018

Sony test een nieuwe versie van kopieerbeveiliging DRM. Dit werkt op basis van blockchain, de technologie die ook achter onder meer de bitcoin zit. De blockchain-DRM wordt in eerste instantie getest met educatief materiaal van Sony's Global Education-tak, meldt het bedrijf dinsdag. DRM is een beveiliging die ervoor moet zorgen dat auteursrechtelijk beschermd materiaal niet zonder toestemming wordt gekopieerd.

Column: Game on, muziekliefhebbers

dinsdag 16 oktober 2018

De worsteling van de muziekbusiness met online is een bekende. Terwijl streamingdiensten de grootste blikvanger zijn, ontstaan er echter ook andere modellen waar uitgevers en muzikanten van profiteren. Zo meldde game-ontwikkelaar Rockstar onlangs dat gamers via GTA V en GTA Online - recente varianten van de uiterst succesvolle Grand Theft Auto-reeks - de afgelopen vijf jaar ruim 75 miljard minuten muziek hebben geluisterd via de spellen. En dat gaat niet om gamen en passief liedjes luisteren.

Cappella Amsterdam en Orkest van de Achttiende Eeuw .

maandag 15 oktober 2018

Zojuist ontvingen Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw de Ovatie 2018 - de Klassieke Muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties - uit handen van juryvoorzitter Boudewijn Berentsen. De VSCD Klassieke Muziekprijsjury kent de prijs toe voor het concertprogramma Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms, onder leiding van Daniel Reuss, in samenwerking met de sopraan Carolyn Sampson en de bariton André Morsch.

Adviseurs jagen Buma/Stemra op te hoge kosten

maandag 15 oktober 2018

Rekening adviseurs liep vorig jaar op tot bijna ?2 mln; beheerskosten kwamen uit boven de wettelijke norm van 15%

OpenRecht: pionier van openbare juridische content

maandag 15 oktober 2018

Openbare kennisbank OpenRecht lanceert volgende week zijn onlineplatform waar iedereen vrij toegang heeft tot juridische artikelen en annotaties met verwijzingen naar wetten, uitspraken en rapporten. De livegang van openrecht.nl is gepland in de week van 22 oktober, de International Open Access Week 2018. Open access houdt de gemoederen bezig, benadrukt Leo van der Wees, IT-jurist en secretaris van OpenRecht.

Willem Poelstra overleden

maandag 15 oktober 2018

Op 13 oktober is Willem Poelstra overleden. Willem was vanaf 2012 tot en met 2016 bestuurslid van Pictoright. Als bevlogen fotograaf en NVF lid was hij bij uitstek geschikt om binnen Pictoright het belang van de fotografie te onderstrepen. Maar nog meer kwam hij op voor alle individuele beeldmakers. Toen hij in 2005 afstudeerde aan de fotoacademie had hij al twee carrières achter de rug, in de offshore en de reclamewereld. Als documentaire fotograaf was hij al even veelzijdig.