Verdrag over uitzondering op auteursrecht voor mensen met leesbeperking

In de tweede helft van juni 2011 zal in het Standing Committee on Copyright and Related Rights (SCCR) van de WIPO opnieuw worden gesproken over de totstandkoming van een verdrag over een uitzondering op het auteursrecht voor mensen met een leesbeperking.

De organisaties voor blinden en slechtzienden hebben de Tweede Kamer verzocht te bevorderen dat Nederland bijdraagt aan de totstandkoming van een bindend verdrag bedoeld om internationaal verkeer van lectuur in een voor mensen met een leesbeperking aangepaste leesvorm (braille, grootletter, audio) mogelijk te maken. De Vaste commissie voor OCW van de Tweede Kamer heeft in de procedurevergadering van 21 april 2011 op verzoek van CDA-lid Biskop besloten om de Minister van Justitie te verzoeken om hierover een positief standpunt in te nemen tijdens het Standing Committee for Copyright and Related Rights.

Nederland loopt qua beschikbaarheid van aangepaste lectuur internationaal voorop door goed functionerende zelfregulering van voornoemde organisaties met het Nederlands Uitgeversverbond.

02-05-11

X

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor uw aanmelding.

U heeft niet alle velden ingevuld.

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd.