Professoren Grosheide en Gielen Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De professoren Willem Grosheide en Charles Gielen, beiden wetenschappers op het terrein van het intellectuele eigendomsrecht, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Prof. dr. Willem Grosheide is een van de meest vooraanstaande wetenschappers op het terrein van het intellectuele eigendomsrecht. Hij heeft dit rechtsgebied in Nederland op de kaart gezet. In 1986 stond hij aan de basis van het Centrum voor Intellectuele Eigendomsrecht (CIER), een onderdeel van het Molengraaff Instituut van de Universiteit Utrecht. Het CIER omvat de belangrijkste terreinen van het intellectuele eigendomsrecht: auteursrecht, mediarecht en octrooirecht. In de juridische praktijk was Grosheide werkzaam, onder meer als bestuurslid van de Vereniging voor Auteursrecht en als adviseur van het Ministerie van Justitie voor auteursrecht-aangelegenheden.

Prof. mr. dr. Charles Gielen heeft zeven boeken en vele artikelen op zijn naam staan over intellectueel eigendom en merkenrecht. Gielen is in 1970 begonnen als advocaat bij NautaDutilh in Amsterdam, waar hij in 1978 lid van de maatschap werd. Tussen 1985 en 1998 was hij voorzitter van de praktijkgroep Intellectuele Eigendom.
Sinds 1992 is de professor bijzonder hoogleraar Intellectueel Eigendomsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast verricht hij nog een scala aan nevenactiviteiten, waaronder raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam. Hij is bestuurslid van SNB-React (voorheen Stichting Namaakbestrijding) en lid van het Executive Committee van de Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle. Hij was voorzitter - nu erelid - van de Nederlandse Vereniging voor Intellectuele Eigendom. Ook is hij mede-oprichter en redactielid van het vaktijdschrift 'Intellectuele Eigendom en Reclamerecht' (IER). 
Gielen ontving in 2006 de Presidents Award voor outstanding service to INTA (International Trademark Association).

02-05-11

X

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor uw aanmelding.

U heeft niet alle velden ingevuld.

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd.