Cees Vervoord ontvangt de bronzen Voorhoutkrokus

Vanwege zijn grote verdiensten voor het collectief belang ontving Cees Vervoord uit handen van Aad Kosto het beeld ‘de bronzen Voorhoutkrokus’ van beeldend kunstenaar Loek Bos naar een idee van Paul van Solingen.

De bronzen krokus is in 2008 vervaardigd in opdracht van de gemeente Den Haag bij gelegenheid van de herstructurering van het Lange Voorhout en is bij de opening daarvan in 2009 overhandigd aan prinses Máxima, de enige bezitster van het beeldje tot dan toe.

Cees Vervoord heeft de stichting Auteursrechtbelangen en later VOI©E hun plek gegeven aan het Lange Voorhout en heeft het belang van collectieve belangenbehartiging altijd ondersteund en uitgedragen. Hij was een van de initiatiefnemers van de oprichting van VOI©E. Tijdens een bestuursbijeenkomst op 1 juni jongstleden overhandigde voorzitter Aad Kosto namens Stichting Auteursrechtbelangen en VOI©E het beeldje aan Cees Vervoord ter gelegenheid van het naderende afscheid als vice-voorzitter van VOI©E als dank voor zijn jarenlange inzet voor het auteursrecht.

Cees Vervoord neemt op 21 juni afscheid van Buma/Stemra als directie-voorzitter.

08-06-10

X

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor uw aanmelding.

U heeft niet alle velden ingevuld.

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd.