25 jaar auteursrechtbelangen: aanzet tot openbaar debat over de toekomst

Op vrijdag 3 juli 2009 bestond de stichting Auteursrechtbelangen exact 25 jaar. De stichting stond hierbij stil in een jubileumbijeenkomst met aangeslotenen, oud-bestuursleden en externe relaties in het Cobra Museum te Amstelveen, de plaats van oprichting van de stichting.

In de bijeenkomst werd vanuit verschillende perspectieven teruggekeken op de afgelopen 25 jaar en vooruit gekeken naar de verwachte en gewenste veranderingen in de komende 25 jaar. Als aanzet voor de discussie over de toekomst en de rol van de stichting daarbij waren er inleidingen van auteur Jan Boerstoel, Arnoud Engelfriet vanuit het perspectief van de (internet)gebruiker en Dirk Visser vanuit de wetenschap en juridische praktijk. Rob Stuyt, 25 jaar bestuurslid, reageerde op de inleidingen en Aad Kosto presenteerde zijn gesproken column over de komende 25 jaar.

Discussieplatform
De zaal en andere belangstellenden werd verzocht aan een openbare discussie deel te nemen, die op internet zal worden voortgezet.
Over enkele weken zullen alle inleidingen in woord, beeld en geluid beschikbaar komen en kan iedereen reageren. Zodra dit mogelijk is zullen wij dit bekend maken. De mensen die de bijeenkomst hebben bijgewoond, kunnen nu al hun reacties kwijt, bij voorkeur per e-mail.

In de aangeslotenenvergadering werd het jaarverslag 2008 vastgesteld. Lees hier het jaarverslag van de stichting.

10-07-09

X

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor uw aanmelding.

U heeft niet alle velden ingevuld.

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd.