NORMA verwelkomt 10.000ste aangeslotene

NORMA-voorzitter en acteur Frederik de Groot heeft tijdens de jaarlijkse Vergadering van Aangeslotenen op 29 juni jl. Jeffrey Compier als de 10.000ste  aangeslotene van NORMA verwelkomt. Caroline De Bruijn heeft na acht jaar bestuurslid te zijn geweest afscheid genomen en de plannen van NORMA voor het komende jaar zijn gepresenteerd.

In bioscoop Het Ketelhuis in het Westerpark in Amsterdam heeft NORMA-voorzitter  Frederik de Groot zanger en meervoudig Nederlands Kampioen Rock ’n Roll danser Jeffrey Compier als 10.000ste  aangeslotene van NORMA, in het zonnetje gezet.

Directeur Wisso Wissing presenteerde behalve de jaarcijfers van 2008 de plannen voor het komende jaar. NORMA behartigt de belangen van musici, acteurs en andere performers op het gebied van naburige rechten en is zowel nationaal als internationaal actief om wetgeving op het gebied van naburige rechten te verbeteren. Wissing staat daarom zeker stil  bij de verlenging van de beschermingsduur van de naburige rechten. “NORMA is met een lobby bezig om de beschermingsduur van de naburige rechten van 50  naar 70 jaar op te rekken. Hierdoor zal de positie van de uitvoerende kunstenaar worden versterkt”.

NORMA heeft de afgelopen tijd met een aantal producenten van dvd’s van oude televisieseries overeenkomsten gesloten om de rechten van uitvoerende kunstenaars te waarborgen. Wissing zal als boodschap aan de aanwezigen meegeven “alle andere producenten kunnen binnenkort een telefoontje verwachten”.

Caroline De Bruijn heeft, na acht jaar bestuurslid te zijn geweest, afscheid genomen. Actrice, regisseuse en actief ACT-lid Wimie Wilhelm zal haar plaats in het bestuur innemen.

10-07-09

X

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor uw aanmelding.

U heeft niet alle velden ingevuld.

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd.