VOI©E is de branchevereniging van collectieve beheersorganisaties (cbo's) voor
auteurs- of naburige rechten; de organisaties die er voor zorgen dat auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers en producenten een redelijke vergoeding ontvangen voor het gebruik dat van hun werk wordt gemaakt.

 

Alle cbo's die in Nederland actief zijn, hebben zich bij de vereniging aangesloten en zijn gecertificeerd voor het CBO-Keurmerk met concrete en toetsbare normen voor transparantie en kwaliteit.

 

 • 20/02/2015

  Kamerbrief over 3 instrumenten voor Nederlands-Duitse samenwerking in de filmindustrie

  Aanbiedingsbrief van minister Bussemaker van OCW bij de informatie over 3 instrumenten voor Nederlands-Duitse samenwerking in de filmindustrie.
  Bron: Ministerie van OCW

 • 20/02/2015

  BREIN jaaroverzicht 2014 en vooruitzicht 2015

  Legaal aanbod én handhaving - Dankzij de toename van legaal online aanbod hoor je steeds minder vaak dat handhaving van auteursrecht of zelfs het auteursrecht zelf geen pas zou hebben in de digitale samenleving. Niets is dan ook minder waar gebleken: Ook legaal aanbod, zowel gratis als betaald, heeft de ondersteuning van handhaving tegen concurrentie door illegale online platforms nodig.
  Bron: Stichting BREIN

 • 20/02/2015

  Bruna test eigen Spotify voor onbeperkt lezen

  Bruna lanceert Bliyoo, een abonnement voor onbeperkt lezen. Net als bij Spotify voor muziek en Netflix voor series en films kan iedereen die zich aanmeldt zoveel boeken en tijdschriften lezen. De komende tijd voert de retailketen een gebruikerstest uit. Het publiek wordt opgeroepen daaraan mee te doen.
  Bron: Emerce

 • 19/02/2015

  Inzending voor BMIM New Talent Award geopend

  Buma Music in Motion zet jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award op 12 mei 2015. De competitie is vanaf nu open voor deelname en young professionals en studenten compositie en/of sound design voor media worden uitgedaagd hun beste werk in te zenden van het afgelopen jaar.
  Bron: Buma Cultuur

 • 19/02/2015

  Nieuwe richtlijn voor strafvordering intellectuele-eigendomsfraude

  Uit de richtlijn: '1. Beschrijving Deze richtlijn bevat uitgangspunten voor het transactie- en requireerbeleid van het delict intellectuele-eigendomsfraude (IE-fraude).2. Indeling richtlijn Door de diversiteit in verschijningsvormen en de bijzondere omstandigheden van elk geval is het bij IE-fraude niet mogelijk om de eis van de officier van justitie ter zitting in deze richtlijn te regelen.
  Bron: Boek9

 • 19/02/2015

  SCP-rapport: 'Media:tijd in beeld'

  In dit rapport presenteert het Sociaal en Cultureel Planbureau een gedetailleerd beeld van zowel het mediagebruik als van de persoonlijke communicatie via media op basis van nieuw mediatijdsbestedingsonderzoek getiteld: Media:tijd, dat eind 2013 is uitgevoerd. Het rapport is hier gratis te downloaden.
  Bron: SCP

 • 18/02/2015

  Ex parte verbod voor handelaar illegale games en ombouwer Wii-consoles

  Vzr. Rechtbank Zeeland-West-Brabant 11 februari 2015 (Stichting BREIN tegen Wii-ombouwer) Uitspraak ingezonden door Bastiaan van Ramshorst, Stichting BREIN. Auteursrecht. Ex parte. Gerekwestreerde biedt via marktplaats.nl illegaal gekopieerde games aan in combinatie met omgebouwde NINTENDO Wii en Wii U-spelcomputers. De gigantische collectie van meer dan 300 recente en 900 oudere games.
  Bron: IE-Forum

 • 18/02/2015

  Kennisland in 2014

  Ook in 2014 maakten we Nederland en Europa slimmer. We keken onder andere naar wat decentralisaties en bezuinigingen betekenen voor bestaande diensten en onze welvaartsstaat. Lees ons jaarverslag!
  Bron: Kennisland