VOI©E is de branchevereniging van collectieve beheersorganisaties (cbo's) voor
auteurs- of naburige rechten; de organisaties die er voor zorgen dat auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers en producenten een redelijke vergoeding ontvangen voor het gebruik dat van hun werk wordt gemaakt.

 

Alle cbo's die in Nederland actief zijn, hebben zich bij de vereniging aangesloten en zijn gecertificeerd voor het CBO-Keurmerk met concrete en toetsbare normen voor transparantie en kwaliteit.

 

 • 21/08/2015

  Onderzoek Europese Commissie naar vergoedingen auteurs en uitvoerende kunstenaars

  Europe Economics heeft samen met IViR onderzoek uitgevoerd naar het niveau van de vergoedingen voor auteurs en uitvoerende kunstenaars in de muziek- en audiovisuele sector in tien verschillende EU-landen, en naar de invloed die verschillen kunnen hebben op de interne markt.
  Bron: Europese Commissie

 • 21/08/2015

  Uitzending Gemist populairder dan Popcorn Time

  SAMR, het fusiebedrijf van bureaus SmartAgent en MarketResponse, heeft onderzoek gedaan naar de bekendheid en het gebruik van on-demand-diensten in Nederland. Uit de cijfers blijkt dat de legale dienst Uitzending Gemist populairder is dan de illegale dienst Popcorn Time.
  Bron: Entertainment Business

 • 21/08/2015

  Spoedeisend belang in kort geding: blaffende honden (moeten) bijten

  Spoedeisend belang in kort geding: blaffende honden (moeten) bijten Wanneer iemand inbreuk maakt op de IE-rechten van een ander, wil de rechthebbende natuurlijk dat deze inbreuk zo snel mogelijk wordt gestaakt. Meestal stuurt de rechthebbende, al dan niet via haar advocaat, eerst een sommatiebrief aan de inbreukmaker. Oorspronkelijk van: Solv

 • 20/08/2015

  Twee Denen gearresteerd vanwege Popcorn Time-informatiesite

  De Deense politie heeft twee mannen gearresteerd die twee websites zouden runnen die gebruikers uitleggen hoe ze de verschillende forks van het populaire Popcorn Time kunnen gebruiken. Opvallend is dat de sites niet linkten naar auteursrechtelijk beschermd materiaal. De twee domeinen, Popcorntime.dk en Popcorn-time.dk zijn inmiddels in handen van het Deens Openbaar Ministerie.
  Bron: Tweakers

 • 20/08/2015

  Inzendingen Buma NL demopanel verdubbeld

  Het aantal partijen dat een demo heeft ingezonden voor het demopanel op Buma NL is verdubbeld ten opzichte van eerdere edities. De winnaar van het demopanel krijgt een bijdrage uit het Sena Musicproductiefonds om de opname professioneel uit te werken. Buma NL richt zich dit jaar op 'de bredere Nederlandstalige muziek', waar het in eerdere jaren vooral op het volkse segment richtte.
  Bron: Entertainment Business

 • 19/08/2015

  Oordeel over persoonlijkheidsrechten op Naturalis-gebouw niet in incident

  Rechtbank Den Haag 19 augustus 2015; ECLI:NL:RBDHA:2015:9669 (Eiser tegen Stichting Naturalis Biodiversity Center) Persoonlijkheidsrechten. Auteursrecht. Eiser vordert een verklaring voor recht dat NBC met de voorgenomen verbouwing en uitbreiding van het Naturalis-gebouw inbreuk maakt op art. 25 Aw (aantasting en misvorming). De rechtbank wijst de vorderingen af.
  Bron: IE-Forum