Get Aggregated RSS

CvTA doet oproep aan onafhankelijke beheersorganisaties van auteursrechten en naburige rechten in Nederland

vrijdag 24 februari 2017

x

Italiaanse overheid blokkeert 41 illegale sites in een week

donderdag 23 februari 2017

x

Het effect van Pinterest op auteursrechten

donderdag 23 februari 2017

Moneyweb bericht: "While the perks are wonderful for the majority of Pinterest users, many artists are suffering as a result. The traditional realm of copyright is being tested in a world where liking, retweeting, and pinning have become part of everyday life. Pinterest has made it easy for users to collect images and inspiration for everything from home décor to planning weddings.

Oplichters proberen 'downloadboete' te innen met nepbrief

donderdag 23 februari 2017

De Fraudehelpdesk zegt meerdere meldingen te hebben ontvangen van mensen die de brief hebben ontvangen. DFW heeft laten weten dat de brieven niet door het bedrijf zijn verstuurd. De criminelen stellen in de brief dat een boete van 150 euro moet worden betaald, maar dat dat bedrag wordt verlaagd naar 52,74 euro als binnen acht dagen wordt betaald.

Bewijsaanbod in vrijwaringszaak over afgesneden Euromast-foto

donderdag 23 februari 2017

4.2. Dat [A B.V.] niettemin niet-ontvankelijk zou zijn omdat zij haar auteursrecht zou hebben overgedragen, zoals [de V.O.F.] suggereert, wordt verworpen. [de V.O.F.] verwijst ter zake naar eerdergenoemde schermafdruk van de Rotterdam Image Bank waarop een foto, getiteld '465-Rotterdam-Image-Bank.jpg', is te zien die een treffende gelijkenis vertoont met de Euromast-foto, en waar bij de bestandseigenschappen is vermeld 'Copyright Rotterdam Image Bank'.

Help! De zebrakonten van Ester uit St. Isidorushoeve worden gekopieerd

donderdag 23 februari 2017

SINT ISIDORUSHOEVE - Het is de droom van elke kunstenaar: internationaal doorbreken. Voor Ester Steintjes uit Sint Isidorushoeve lijkt het meer op een nachtmerrie. Haar werk wordt in China illegaal nagemaakt en wereldwijd te koop aangeboden. Niet handgeschilderd op doek, maar in goedkope prints op canvas. De kunstenares heeft een advocaat in de arm genomen, die het kopieerwerk moet aanpakken.

Geen dwangsom voor meer dan verwaarloosbare schaal plegen van auteursrechtinbreuken door Stadsarchief

woensdag 22 februari 2017

Hof Amsterdam 21 februari 2017, IEF 16608 (Gemeente Rotterdam tegen Pictoright) Auteursrecht. Dwangsom. Proceskosten. Omstreeks maart 2011 heeft Pictoright geconstateerd dat Stadsarchief op haar website beeldmateriaal openbaar maakte van werken van makers die Pictoright vertegenwoordigt. Er wordt door de rechtbank inbreuk vastgesteld, staking bevolen en met een dwangsom versterkt [IEF 15018].

Rens Uijttenboogaard - Auteursrechtdebat: Blokkering The Pirate Bay nadert

woensdag 22 februari 2017

1. 'Is sprake van een mededeling aan het publiek in de zin van art. 3 lid 1 Auteursrechtrichtlijn door de beheerder van een website, indien op die website geen beschermde werken aanwezig zijn, maar een systeem bestaat (als beschreven hiervoor in 3.1 en 5.

Kamerbrief over aansluiting van de Ster bij het NICAM

woensdag 22 februari 2017

x

Bol.com en Kobo beginnen abonnementsdienst voor e-books

woensdag 22 februari 2017

x

Gezamenlijk houden van auteursrechten: de addertjes onder het gras

woensdag 22 februari 2017

Artikel 26 van de Auteurswet bepaalt dat het mogelijk is om een gemeenschappelijk auteursrecht te hebben op een werk. Soms besluiten partijen samen bepaalde software te ontwikkelen en dan ook de auteursrechten hierop gezamenlijk te houden. Een andere situatie doet zich voor wanneer twee partijen een samenwerkingsovereenkomst aangaan en een van die partijen besluit haar auteursrechten "in te brengen" in de B.V. of in een aparte gezamenlijke IE/IP B.V.

Mag mijn ex-werkgever een collega onder mijn blogs zetten?

woensdag 22 februari 2017

(Dit sluit meteen mooi aan bij de recente vraag over werkgeversauteursrecht.) Wanneer je als werknemer iets maakt in het kader van het werk, dan heeft de werkgever daarop het auteursrecht. Hij mag er dus mee doen wat hij wil. Online laten staan, weghalen, aanpassen, een andere contactpersoon erbij zetten, noem maar op. Specifiek bij dit geval ligt het wat lastiger. Hier wordt namelijk de werknemer zijn vermelding als werkelijk maker ontnomen.

Consultatie van start voor Beleidsregels governance en interne beheersing omroepen

woensdag 22 februari 2017

x

Hof: Buma niet tekort geschoten om informatie te vergaren over niet gemelde optredens van Froger

dinsdag 21 februari 2017

3.5.1. Zoals hiervoor overwogen verwijt Van Katwijk Buma tevens dat zij zich onvoldoende heeft ingespannen om informatie te vergaren over mogelijk niet bij haar aangemelde optredens van Froger en tot incassering van daarover verschuldigde licentievergoedingen (en uitbetaling aan Van Katwijk ter zake) over te gaan.

Kamerbrief met aanbieding van Nationaal Plan Open Science

dinsdag 21 februari 2017

x

Britse zoekdiensten gedwongen tot blokkeren piratensites

maandag 20 februari 2017

x

HvJ EU advies: Verdrag van Marrakesh voor leesgehandicapten valt onder de exclusieve bevoegdheid EU

maandag 20 februari 2017

108. Aangezien de Unie geen andere dan de haar toegekende bevoegdheden heeft, moet derhalve het bestaan van een bevoegdheid, die bovendien exclusief is, worden gebaseerd op gevolgtrekkingen uit een omvattend en concreet onderzoek van de verhouding tussen de beoogde internationale overeenkomst en het geldende Unierecht.

Partijstandpunten verkiezingen 2017

maandag 20 februari 2017

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste standpunten van Partijen die meedoen; verderop staan meer uitgebreide beschrijvingen, maar voor een volledig overzicht is het raadzaam de verkiezingsprogramma's zelf te lezen.

Kim Dotcom verliest beroep tegen uitlevering aan VS

maandag 20 februari 2017

Internetondernemer Kim Dotcom, bekend van de filesharingwebsite Megaupload, mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.  Ook de Nederlander Bram van der K. en twee andere mede-bestuurders van Megaupload kunnen worden uitgeleverd, besloot een hogere rechtbank in Nieuw-Zeeland maandag. Dotcom kan opnieuw in beroep tegen de uitspraak en zal dat ook doen, zegt zijn advocaat tegen Reuters. De rechtbank hield in stand dat Dotcom voor dertien misdaden kan worden uitgeleverd.

Aanbieding informatie over nieuwe voorstellen Europese Commissie

vrijdag 17 februari 2017

x

BREIN dagvaardt illegale IPTV-aanbieders

vrijdag 17 februari 2017

x

Investering van 22 miljoen in startup die muziekplaylists maakt voor bedrijven

vrijdag 17 februari 2017

x

CvTA rapporteert: goed bestuur en integriteit in 2016 op orde bij CBO's

vrijdag 17 februari 2017

x

Competitieprogramma voor Go Short 2017 bekendgemaakt

vrijdag 17 februari 2017

Dit jaar zijn er meer dan 2800 korte films ingezonden. De programmeurs hebben de afgelopen maanden met veel zorg de officiële selectie gemaakt, bestaande uit 101 films, die dit jaar gaan strijden om de Go Short awards. Een selectie van de beste korte films die het afgelopen jaar in Europa zijn gemaakt. Van 5 t/m 9 april zijn de competitiefilms te zien op Go Short. De awards worden op 8 april uitgereikt.

TV-toestel in hotelkamer is geen mededeling op een tegen betaling van een toegangsprijs voor het publiek toegankelijke plaats

vrijdag 17 februari 2017

HvJ EU 16 februari 2017, IEF 16594; IEFbe 2090; ECLI:EU:C:2017:131 (VG Rundfunk tegen Hettegger Hotel Edelweiss) Auteursrecht. Naburige rechten. Plaatsen die tegen betaling van een toegangsprijs voor het publiek toegankelijk zijn - Mededeling van uitzendingen door middel van in hotelkamers aanwezige televisietoestellen.