Get Aggregated RSS

Europese media-industrie gebaat bij onafhankelijke toezichthouders

vrijdag 24 maart 2017

x

Vaststelling tarieven leenvergoeding 2017 verschuift

donderdag 23 maart 2017

Op 15 maart heeft de Stichting Onderhandelingen Leenvergoedingen (StOL) geen overeenstemming bereikt over de tarieven leenvergoeding voor 2017. De StOL komt medio mei bij elkaar om verder te onderhandelen over de tarieven voor 2017. Dit heeft tot gevolg dat u de facturen van de Stichting Leenrecht later zal ontvangen dan gebruikelijk.

Nominaties Filter Vertaalprijs bekend gemaakt

donderdag 23 maart 2017

x

Totale lezerspubliek dagbladen toegenomen

donderdag 23 maart 2017

x

Kamerbrief over Reactie Verkenning Publieke Media Benoemingen

woensdag 22 maart 2017

x

Ticketinkomsten Nederlandse dancefestivals in vijf jaar verdrievoudigd

woensdag 22 maart 2017

Nederlandse dancefestivals hebben in 2016 voor 140 miljoen euro aan ticketverkopen gegenereerd. Ten opzichte van 2011 - toen de inkomsten uit ticketverkopen 46 miljoen euro was - gaat het om een verdrievoudiging, heeft adviesbureau DDMCA becijferd. Vorig jaar waren er in Nederland 268 dance-evenementen gehouden, die in totaal 2,9 miljoen bezoekers trokken. In 2011 waren er nog 123 dancefestivals georganiseerd, waar 1,6 miljoen mensen op afkwamen.

NUV brengt innovatieverantwoordelijken van uitgeverijen samen

woensdag 22 maart 2017

Het NUV is gestart om deze innovatieverantwoordelijken met elkaar in contact te brengen. Eens per kwartaal organiseert het NUV Expertmeetings Innovatie & Digitalisering waarin ervaring wordt uitgewisseld rondom specifieke onderwerpen.\u00a0<\/span> De eerste Expertmeeting Innovatie & Digitalisering vindt plaats op 28 maart en gaat over 'Google en Uitgeverijen'.

Vorderingen in kort geding afgewezen hoewel inbreuk aannemelijk is

dinsdag 21 maart 2017

(Met dank aan Susan Kaak en Giannina Leander, Ventoux) Vzgr Amsterdam bevoegd: escrowovereenkomst mb.t. gestelde inbreukmakende software aangegaan met Softcrow te Amsterdam, waardoor schadebrengende feit zich daar voordoet. Aannemelijk dat rechten op server-exemplaar FDR 2 vermoedelijk zijn uitgeput, waardoor eigen gebruik hiervan door Verum geen inbreuk maakt op rechten FSEL.

Akkoord over Europees btw-voorstel dichterbij

dinsdag 21 maart 2017

x

Architect kan zich niet verzetten op basis van raampatroon als een kenmerkend stijlelement

dinsdag 21 maart 2017

3.4.3. Ook indien het raampatroon als een kenmerkend stijlelement moet worden beschouwd, betekent dit niet (en [X] heeft dit ook niet aangevoerd, laat staan aannemelijk gemaakt) dat dit raampatroon als zelfstandig werk voor auteursrechtelijke bescherming in aanmerking komt. Nu voorshands niet van een auteursrechtelijk beschermd raampatroon kan worden gesproken, komt [X] te dien aanzien dus ook geen beroep toe op schending van zijn persoonlijkheidsrechten. De grief faalt. 3.5.2.

Toezegging begrotingsbehandeling Economische Zaken van 27 oktober 2016 over ondersteuning van de Nederlandse popmuziek

dinsdag 21 maart 2017

x

Animatiestudio Job, Joris en Marieke wint Amerikaanse filmprijs

maandag 20 maart 2017

x

Dirk Visser - Kabeldoorgifte in ontvangstgebied vrij van auteursrecht!?

maandag 20 maart 2017

D.J.G. Visser, 'Kabeldoorgifte in ontvangstgebied vrij van auteursrecht!?' in Mr. 20 maart 2017. Is kabeldoorgifte binnen het ontvangstgebied van de oorspronkelijke uitzending vrij van auteursrecht? In een uitspraak van 16 januari 2017 lijkt het Hof van Justitie van de EU deze vraag bevestigend te beantwoorden. Als dit inderdaad het geval is, is er sprake van een nieuwe 'gamechanger'.

Nieuwe regelingen proceskosten in zaken over intellectuele eigendom ('indicatietarieven')

maandag 20 maart 2017

Indicatietarieven IE-zaken HR, hoven en rechtbanken per 1 april 2017. De regelingen voor de proceskosten in rechtszaken over auteursrechten, merken, handelsnamen e.d. ('intellectuele eigendom') zijn aangepast. Dat geldt voor de Hoge Raad, de gerechtshoven en de rechtbanken. De proceskosten in dat soort zaken zijn meestal hoger dan in andere zaken. Dat komt door Europese regelgeving en omdat dit soort zaken vaak ingewikkeld en langlopend zijn.

Verbouwing Naturalis kan doorgaan na schikking met architect

maandag 20 maart 2017

Museum Naturalis in Leiden heeft een schikking getroffen met architect Fons Verheijen over het slepende conflict rond de verbouwing van het Naturalis-gebouw.  Het museum zal 1,5 miljoen euro overmaken aan een nog op te richten stichting van Verheijen. Dat maakten Naturalis en Verheijen maandag bekend. Naturalis moest de verbouwing eerder deze maand staken van de rechter. De rechtszaak was aangespannen door Verheijen, ontwerper van het gebouw.

Nieuw fonds voor regisseurs opgericht

vrijdag 17 maart 2017

x

Beantwoording Kamervragen over de publieke omroep en vloeken

vrijdag 17 maart 2017

x

Raad voor Cultuur: kabinet moet weer investeren

vrijdag 17 maart 2017

Geen nieuwe bezuinigingsslag voor kunst en cultuur, maar juist investeren in de sector. Bij het begin van de verkenningen voor een nieuw kabinet is dat de hoop van Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur. In de afgelopen verkiezingsstrijd was cultuur geen prioriteit. Er werd zelfs niet meer gesproken over 'linkse hobby's'.  Vanaf 2013 zijn theatergezelschappen, orkesten, musea en andere culturele instellingen geconfronteerd met forse ingrepen.

Presentaties AIPPI-congres Zeist

vrijdag 17 maart 2017

De handouts van de presentaties van het IE Symposium in Zeist vind u hierrrr!!! ;-) . Wij stellen uw mening over het programma zeer op prijs, u kunt dit doen via de online evaluatie. De deelnamecertificaten worden binnen 14 dagen toegezonden aan een ieder die de presentielijsten heeft getekend. 10.

Verspreiding uitzendingen nationale omroep over nationaal grondgebied geen mededeling aan nieuw publiek

vrijdag 17 maart 2017

Voor volledige en onveranderde doorgifte van omroepuitzendingen van de nationale omroeporganisatie, door middel van kabels die op het nationale grondgebied liggen, hoeft geen toestemming van de auteur te worden verkregen, mits de doorgifte een louter technisch communicatiemiddel vormt en daarmee door de auteur van het werk rekening is gehouden bij de oorspronkelijke toestemming tot mededeling ervan.

Stevie Wonder krijgt oeuvreprijs van ASCAP

vrijdag 17 maart 2017

x

Buma ROCKS! goes Roadburn: Heavy Panel en netwerkmeeting op 21 april in 013, Tilburg

donderdag 16 maart 2017

Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, doet dit jaar voor het eerst van zich spreken op het Roadburn Festival. Dit jaarlijks terugkerende festival kent wereldwijd zijn gelijke niet. Sinds 1999 programmeert Roadburn een kwaliteitsselectie aan doom-, stoner-, avant-garde en psychedelische acts in rock en metal, en weet zo een fanatiek internationaal publiek aan zich te binden.

Achtergrond: Buitenlands succes met Dutch Music Export

donderdag 16 maart 2017

Doorbreken in het buitenland is voor veel artiesten, bands en dj's de ultieme droom. Dutch Music Export biedt Nederlandse artiesten mogelijkheden om buiten onze landsgrenzen carrière te maken. Was een succesvolle carrière buiten de landsgrenzen in het verleden nog slechts voor weinigen weggelegd, tegenwoordig is dat een stuk eenvoudiger. Relatief gezien dan. In 2015 was de Nederlandse popmuziek goed voor een exportwaarde van 183,26 miljoen euro.

'Grote releases op Spotify tijdelijk exclusief voor betalende gebruikers'

donderdag 16 maart 2017

x

Legaal filmpje kijken in Sena Performers Magazine (1, 2017)

donderdag 16 maart 2017

Erik Thijssen, Legaal filmpje kijken in Sena Performers Magazine (1, 2017) "31 januari werd de gratis zoekmachine Film.nl geïntroduceerd. Het platform is voor iedereen beschikbaar. Film.nl is een gratis app die gebruikers veilig en snel naar alle legaal beschikbare films en series in Nederland gidst. De tool werd gelanceerd met een campagne met Rutger Hauer, Barry Atsma, Monic Hendrickx, Robert de Hoog, Katja Schuurman, Sigrid ten Napel, Maryam Hassouni en Martijn Lakemeijer. Film.