Get Aggregated RSS

BREIN neemt actie tegen illegale ebooken

woensdag 24 mei 2017

Afgelopen weekend ontstond er ophef op twitter, nadat schrijvers hadden geconstateerd dat er op Martkplaats.nl ebooks illegaal te koop werden aangeboden. Het gaat om een persoon die deze content illegaal verhandelt. Tim Kuik, directeur van Stichting BREIN reageert op deze bezorgdheid in een mail. 'We hebben contact met politie om te bespreken wat die kunnen doen om hem te traceren,' schrijft Kuik.  'Hij pleegt opzettelijk beroeps/bedrijfsmatig inbreuk. Dat is strafbaar als misdrijf.

Recordaantal bezoekers Buma Music in Motion

woensdag 24 mei 2017

Buma Music in Motion, de jaarlijkse internationale conferentie die zich richt op innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials, trok dit jaar een recordaantal bezoekers. In de Tolhuistuin Amsterdam kwamen vandaag zo'n 500 mediacomponisten, -producenten en creatieven uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen. Buma Music in Motion bevestigde haar rol als matchmaker met de druk bezochte One on One Sessions.

Vragen aan HvJ EU over de auteursrechtelijk bescherming van smaak en wat de eisende partij dient te stellen

dinsdag 23 mei 2017

(b) Staat aan auteursrechtelijk bescherming in de weg dat het begrip "werken van letterkunde en kunst" in artikel 2 lid 1 van de Berner Conventie, die voor alle lidstaten van de Unie verbindend is, weliswaar omvat "alle voortbrengselen op het gebied van letterkunde, wetenschap en kunst, welke ook de wijze of de vorm van uitdrukking zij", maar dat de in deze bepaling genoemde voorbeelden enkel betrekking hebben op creaties die met het oog en/of het gehoor kunnen worden waargenomen? (c) Staan de (

Vraag aan HvJ EU: Is met toestemming plaatsen op openbare website beschikbaarstelling voor het publiek, wanneer het werk op een server wordt gekopieerd en van daaruit op website wordt geüpload?

dinsdag 23 mei 2017

Prej. vragen aan HvJ EU 23 februari 2017, IEF 16813; IT 2289; IEFbe 2183; C-161/17 (Land Nordrhein-Westfalen tegen Dirk Renckhoff) Auteursrecht. Via Minbuza: Verzoeker is beroepsfotograaf. Verweerder is de deelstaat Nordrhein-Westfalen als zijnde belast met onderwijsinspectie.

EU-voorstellen: Pakket inzake nieuwe EU-regels voor auteursrechten

dinsdag 23 mei 2017

EU-voorstellen: Pakket inzake nieuwe EU-regels voor auteursrechten COM(2016)593 en COM(2016)594 In het dossier inzake nieuwe EU-regels voor auteursrechten hebben de Eerste vicevoorzitter en de vicevoorzitter van de Europese Commissie in een brief toelichting gegeven op de door de Eerste Kamer naar voren gebrachte punten, waaronder: - Het gebruik van beschermde inhoud door aanbieders van diensten van de informatiemaatschappij die grote hoeveelheden door hun gebruikers geüploade werken en andere m

'Facebook stelt uitbrengen eigen videocontent uit'

zondag 21 mei 2017

x

AP: 'Ombudsman voor de privacy'

vrijdag 19 mei 2017

x

Kamerbrief over Kabinetsappreciatie mid-term review Digitale Interne Markt Strategie

vrijdag 19 mei 2017

x

International Survey on Private Copying - Law and Practice 2016

vrijdag 19 mei 2017

x

Gemeente Groningen heeft verwijdering kunstwerk Virtuele Boteringepoort zorgvuldig voorbereid, aangekondigd en uitgevoerd

vrijdag 19 mei 2017

Hof Arnhem-Leeuwarden 16 mei 2017, IEF 16800 (Virtuele Boteringepoort) Auteursrecht. Persoonlijkheidsrecht. Afbraak kunstwerk. Belangenafweging tegenover kosten. Zie eerder IEF 14838. Eiser is beeldend kunstenaar. Hij heeft in opdracht van de Gemeente Groningen het kunstwerk 'de Virtuele Boteringepoort' ontworpen. Deze licht-installatie werd verwijderd en hij vordert verklaring voor recht en herplaatsing als dan niet in LED-uitvoering.

ACM doet opnieuw onderzoek naar T-Mobile's muziekaanbod

vrijdag 19 mei 2017

x

Tractatenblad: Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien)

vrijdag 19 mei 2017

x

Benoeming directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van OCW

vrijdag 19 mei 2017

x

Fotograaf Dana Lixenberg wint grote prijs

vrijdag 19 mei 2017

x

Waakhond communicatie VS stemt voor minder strenge netneutraliteit

vrijdag 19 mei 2017

De Amerikaanse communicatiewaakhond FCC heeft donderdag gestemd voor minder strenge regels omtrent de netneutraliteit.  De FCC stemde voor het afschaffen van het zogenaamde Title II, schrijft The Verge. Volgens die regels mogen breedbandproviders de toegang tot legale content, apps en diensten niet blokkeren. Daarnaast mogen ze het internetverkeer niet aanpassen in kwaliteit en mogen ze diensten, apps en websites geen voorrang geven in ruil voor geld.

NMUV sluit zich aan bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht

donderdag 18 mei 2017

x

Ode aan de gitaar bij aftrap Sena Performers Guitar Week

donderdag 18 mei 2017

BERGEN OP ZOOM - Geen Jett Rebel donderdagavond in poppodium Gebouw-T maar als begin van de Sena Performers Guitar Week een optreden van de band Navarone met gasten.  Bergen op Zoom beleeft een paar bijzondere dagen met als hoogtepunt de komst, zondag, van Joe Bonamassa. De Amerikaanse supergitarist komt in Gebouw-T de Sena European Guitar Award in ontvangst nemen.  Een dag ervoor sluit hij in de Olympiahalle in München voor duizenden fans zijn Europese tour af.

HvA-docenten in de knoop door auteursrechten

donderdag 18 mei 2017

HvA-docenten zitten in hun maag met auteursrechten. In hun lessen mogen ze auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruiken, maar presentaties mogen niet een-op-een op MijnHvA worden gezet. 'Als studenten de les willen doornemen maar de plaatjes zijn weggehaald, is het voor hen heel erg moeilijk om de leerstof te verwerken.' Foto: Wikimedia Commons / Daniël Rommens Eind juni 2016 werd de HvA op de vingers getikt wegens het onrechtmatig  gebruik van auteursrechtelijk beschermde fragmenten.

Zorg dat we weer een minister van Justitie krijgen

donderdag 18 mei 2017

x

Europarlement stemt in met regels rond toegang online muziek en video op reis

donderdag 18 mei 2017

x

Interview Ron Zuijlen over auteursrecht in het onderwijs

donderdag 18 mei 2017

Ron Zuijlen, directeur van VO-content heeft de publicatie over auteursrecht en internet, wat mogen scholen wel en niet, mede geïnitieerd en bijgedragen aan de inhoud. In onderstaand interview lees je over het wat, hoe en waarom.      Waarom dit initiatief? De vraag wat mag wel en niet mag speelt op steeds meer scholen.

DeLaMar dit jaar thuisbasis Amsterdam Dance Event

donderdag 18 mei 2017

Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft dit jaar een nieuwe thuisbasis. Na zestien jaar in Felix Meritis is tijdens de 22e editie het DeLaMar Theater de centrale plek, maakte organisator Buma donderdag bekend. Vanwege een renovatie is de oorspronkelijke locatie dit keer niet beschikbaar, waardoor het vijfdaagse evenement noodgedwongen op zoek moest naar iets anders.

ExtraTorrent trekt stekker uit website

donderdag 18 mei 2017

De torrentsite ExtraTorrent is per direct gestopt. Reden voor het verdwijnen van de site is niet gegeven, maar de beheerders melden dat alle bestanden zijn gewist. Wie ExtraTorrent bezoekt, krijgt de mededeling dat de illegale website definitief de stekker eruit heeft getrokken. Alle mirrors zijn daarnaast offline gegaan en alle data is gewist. In de digitale open brief waarschuwen de beheerders nog wel voor nepsites die zich voordoen als ExtraTorrent.

Gouden Pen voor Dirk Gerritsen

donderdag 18 mei 2017

x

Pictoright verwelkomt Hanneke Holthuis als General Counsel

woensdag 17 mei 2017

Pictoright bericht: "Pictoright versterkt zich vanaf juni 2017 met Hanneke Holthuis. Binnen Pictoright zal Hanneke de rol van General Counsel gaan vervullen. In die hoedanigheid is zij eindverantwoordelijk voor alle juridische zaken en zal zij op dat gebied het interne en externe aanspreekpunt zijn.