Get Aggregated RSS

Europees Hof bepaalt verkoop van voorgeïnstalleerde mediaspelers inbreukmakend, streamen uit illegale bron door klant ook

woensdag 26 april 2017

x

SGB jaarverslag 2016: geschillen vaak binnen drie maanden opgelost

woensdag 26 april 2017

x

'Value gap' grootste bedreiging voor internationale muziekmarkt

woensdag 26 april 2017

x

World Intellectual Property Day - April 26, 2017

woensdag 26 april 2017

x

De wereld verbeteren met jouw idee? Bescherm je IE!

woensdag 26 april 2017

x

Street artists willen niet in reclame McDonald's Nederland

dinsdag 25 april 2017

Als jouw graffittikunst langs de straten van Brooklyn te zien is in een commercial in Nederland, is dat erg? Ja, vinden zes New Yorkse 'street artists'. Zij overwegen juridische acties tegen McDonald's, omdat hun werk voorkomt in een campagnefilm die de hamburgergigant maakte voor de introductie vorige maand van de New York Supreme Bagel in Nederland zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven.

Persgroep stopt met hele edities in Blendle

dinsdag 25 april 2017

x

Omzet Nederlandse muziekindustrie stijgt door in 2016

dinsdag 25 april 2017

x

Nieuwe Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten in cruciale fase

dinsdag 25 april 2017

x

Het Parool wint internationale design prijs

dinsdag 25 april 2017

x

Auteursrechtdebat - Bastiaan van Ramshorst: Kort commentaar op "Piraat of vrijheidsstrijder?"

maandag 24 april 2017

Remco Bakker [IEF 16721] neemt het op voor de generatie die tot op heden is opgegroeid met de mogelijkheid alles wat het hart begeert gratis van The Pirate Bay te kunnen downloaden en dat graag zo wil houden. Handhaving is overbodig en ongewenst want niet effectief. Ik breng graag met een focus op handhaving kort een niet uitputtend aantal nuanceringen aan op het relaas dat helaas een aantal hardnekkige misvattingen over handhaving van auteursrechten op internet bevat.

Jamal Ouariachi wint European Union Prize for Literature

maandag 24 april 2017

x

Oprichter Pirate Bay komt met anonieme domeinregistratieservice

zondag 23 april 2017

x

Ruslands beste exportproduct - De historie van Tetris (Artikel)

zaterdag 22 april 2017

Later deze maand verschijnt Puyo Puyo Tetris op de Switch, een combinatie van Tetris met de personages uit de Sega-game Puyo Puyo. Een game om naar uit te kijken, want ondanks dat Tetris door al die jaren heen nauwelijk is veranderd, blijft deze ogenschijnlijk simpele game legendarisch. Daar hoort een episch geschiedenisverhaal bij. Alexey Pajitnov Tetris verscheen in 1984 nadat de Russische AI-onderzoeker Alexey Pajitnov van de Sovjet Academie voor Wetenschap er heel lang aan had gesleuteld.

Vijf auteurs genomineerd voor Jan Hanlo Essayprijs

vrijdag 21 april 2017

De Jan Hanlo Essayprijs is een tweejaarlijkse prijs die voor het eerst werd uitgereikt in 1999, na de dertigste sterfdag van de schrijver. De Jan Hanlo Essayprijs Groot - voor de beste essaybundel - is de belangrijkste essayprijs van Nederland. De Jan Hanlo Essayprijs Klein is de prijs voor het beste ongepubliceerde essay. De jury van de Jan Hanlo Essayprijs Groot heeft dit jaar 5 essaybundels genomineerd.

Auteursrechtdebat - Remco Bakker: Piraat of vrijheidsstrijder?

vrijdag 21 april 2017

Het huidige juridische kader schiet tekort Het is begrijpelijk dat bij nieuwe technologieën in eerste instantie gekeken wordt naar het huidige juridische kader. Echter, de komst van het internet is van dermate belang geweest, dat de toepassing van offline-regelgeving gewoonweg tekort doet aan deze revolutionaire uitvinding. In essentie is dit verhaal dan ook meer een oproep aan Den Haag en Brussel, dan een oproep aan Luxemburg.

'Soms sta ik bij de supermarkt en hoop ik dat ik nog kan pinnen'

vrijdag 21 april 2017

Veel kunstenaars komen amper rond. Het is armoe troef onder de meeste kunstenaars. De vakbonden voor acteurs, schrijvers, componisten en beeldend kunstenaars hebben nauwelijks leden met diepe zakken. Uitholling van de culturele sector dreigt, stellen de Raad voor Cultuur en de Ser vandaag.  SchrijversLees verder...

Kamerbrief met reactie op position papers over Mededingingswet in relatie tot zzp-ers

vrijdag 21 april 2017

x

Nieuwe adblockertechnologie schrik voor uitgevers

vrijdag 21 april 2017

x

Pakket maatregelen nodig voor verbetering arbeidsmarkt culturele sector

vrijdag 21 april 2017

Om de zwakke positie van mensen op de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector te verbeteren, is er een breed pakket aan maatregelen nodig. In een gezamenlijk advies komen de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur daarom met concrete voorstellen om het verdienvermogen in de sector te vergroten, de inkomenszekerheid te verbeteren, scholing te bevorderen en het overleg tussen werkgevers en de vakbeweging te versterken.

Rechter verklaart strenge Nederlandse netneutraliteit ongeldig

donderdag 20 april 2017

x

Ongeautoriseerde ondertitels illegaal

donderdag 20 april 2017

De rechtbank Amsterdam heeft gisteren in een zaak over het ongeautoriseerd vervaardigen en verspreiden van ondertitels Stichting BREIN op alle punten gelijk gegeven. De voor deze procedure opgerichte Stichting Laat Ondertitels Vrij (SLOV) en een ondertitelaar die onderdeel uitmaakte van het Simply Releases Team (SRT) stelden negen vorderingen in tegen BREIN. Alle vorderingen worden door de Rechtbank integraal afgewezen.

Sena realiseert hogere licentie-inkomsten in Nederland

woensdag 19 april 2017

x

Auteursrechtdebat - Frank Melis: Film.nl: een weinig verheffende zoekmachine

woensdag 19 april 2017

Wat is film.nl? De antwoorden op de 'Meest gestelde vragen' leren ons dat film.nl een metazoekmachine is waarmee je kunt achterhalen via welke media je films en series kunt bekijken. Film.nl biedt dus zelf geen content aan. Volgens de makers van film.nl is het 'mooie' dat je slechts kunt zoeken op legale content. Behalve de website is er een gratis app beschikbaar voor de smartphone (Android en iOS). Film.

Joe Bonamassa wint Sena Performers European Guitar Award

woensdag 19 april 2017

x